Tips Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Jeragat? Jerawat? Eww! Rasa nak marah ja kan kalau dua benda ni hinggap dekat muka? Tambah-tambah yang si perempuan ni. Confirm punya lah! Mesti rasa macam taknak tengok langsung muka depan cermin tu kan? Tak semangat nak bersiap keluar dari rumah kan? Risau dengan tanggapan orang pada uols, kan?

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Jangan risau gais, sebenarnya jerawat dan jeragat ni boleh hilang. Cuma satu ja, jangan pulak hampa yang gatai tangan nak picit sana picit sini. Alamatnya makin membiak la nanti kat muka peloles uols tu. Banyak petua dan tips secara semulajadi yang hampa boleh cuba apply. Takpayah dok gatai melabur duit hampa tu kat spa-spa atau pusat kecantikan.

Tips Semulajadi Mehilangkan Jeragat dan Jerawat?

Cuba cara semulajadi ni dulu. Tak kurang banyak, kurang sedikit pun, OK lah kan? Yang penting, hampa kena sentiasa sabaq dan istiqamah dalam merawat kulit muka ni. Benda elok, nak bertahan lama dan dijaga, bukan senang tau. Kena RAJIN & ISTIQAMAH 🙂

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

So……….. Jom kita terjah antara tips semulajadi yang hampa boleh cuba kat rumah sahaja! 🙂

Tips #1 Menggunakan Timun & Tomato

Haa.. Tips ni familiar dak bagi hampa? Mudah ja tau. Guna timun atau tomato sebagai rawatan untuk melegakan kulit muka. Segar pun segar, tau!

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Nak buat apa dengan timun dan tomato ni? Rileks rileks. Cuma perlu hiris dan lumatkan supaya tekstur dia hancur dan kelihatan macam skrub. Haa, bila dah siap tu. Apa lagi, apply ja kat muka hampa tu. Biar dia meresap dulu atas kulit muka uols. Baru berkesan!

Berapa lama? Seeloknya selama 30 – 60 minit. Dah cukup masa, cuci sahaja muka uols. Senang kan?

Tips #2 Menggunakan Lidah Buaya

Haa. This is my favourite all the time! Dari kecik, tak pernah jemu gunakan lidah buaya sebagai salah satu bahan untuk merawat kulit muka ni. Tapi, sekarang dah makin susah nak dapat lidah buaya ni. Tanam ja tak menjadi dah

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Banyak kegunaan tau lidah buaya ni, selain daripada mengurangkan kesan pigmentasi kat kulit muka korang, ianya juga mampu melebatkan kening dan memanjangkan bulu mata!!! Ni i selalu buat dulu. Konon nak bulu mata panjang, hahahha.

Cara – caranya adalah dengan menggunakan lidah buaya tadi, ambil gel lidah buaya tersebut. Tapi jangan lupa, bersihkan wajah anda dulu. Nak buat apa – apa rawatan pada kulit muka, kena rajin cuci dulu okay! Lepas dah cuci, sapu gel dalam urutan yang lembut pada kawasan jeragat yang ada kat muka hampa tu dan biar sat dia kering selama beberapa minit, max 20 minit. Dah cukup masa boleh cuci muka dengan air suam (tak panas, tak sejuk sangat). Amalkan rawatan ni 2 – 3 kali dalam seminggu! 🙂

Tips #3 Menggunakan Serbuk Kunyit

Seterusnya, Gunakan pes serbuk kunyit! Ni best tau. Ramai yang selalu menggunakan kunyit untuk buat kulit muka segar dan tampak cantik.

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat dengan serbuk kunyit

Cuma perlu titiskan air pada serbuk kunyit dan apply pada kawasan yang korang nak rawat tu. Mudah ja kan?

p/s : Pakai kunyit ni pun boleh mencerahkan kulit tau! 🙂

Tips #4  Menggunakan Ubat Gigi

Haa. Ni memang super value jimat. Hahahaha. Dengan menggunakan ubat gigi yang korang guna untuk gosok gigi setiap hari tu, boleh guna untuk merawat kulit muka juga tau.

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat dengan serbuk kunyit

Dulu zaman sekolah, kawan – kawan selalu guna ubat gigi ja. Hahaha nampaklah ubat gigi dekat muka tu bila ada jerawat.

Cara guna pun senang ja, ambil sikit dari ubat gigi tu, dan apply atas jerawat. Siap!

Tips #5 Menggunakan Ais

Guna ais? Biar betul?

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat dengan ais

Eh, betul lah! Guna ais pun boleh mengecutkan jerawat tau. Selain daripada membantu menganjalkan kulit muka, jerawat pun boleh kecut. Letak ja ais atas kulit muka anda, urut ke serata wajah terutama kawasan bermasalah. In syaa Allah, cantik!

Tips #6 Elakkan Makanan Yang Boleh Menyebabkan Minyak Di Muka Dan Amalkan Minum Air Kosong Setiap Hari

Tips ikhlas dari saya, kurangkan pengambilan makanan bergoreng, makanan yang terlalu pedas dan terlebih manis kerana semua ini akan meransang minyak di kulit muka dan menyebabkan jerawat serta jeragat timbul. Tak lupa, jangan picit kawasan yang ada jerawat atau jeragat.

Cara Menghilangkan Jeragat dan Jerawat dengan makanan berminyak

Mungkin boleh menyebabkan komplikasi nanti (kot kot tangan uols kotor time tu) Jadi, kalau nak kulit cantik. Amalkan ya tips ini. Boleh memang boleh makan, tapi KURANGKAN! Jangan lupa pengambilan air kosong yang secukupnya. Kulit pun cantik, anda pun sihat.

TIPS #7 MENGGUNAKAN PRODUK YANG SELAMAT DAN LULUS KKM

Dan andai kata andai bukanlah seorang yang rajin nak menggunakan bahan semulajadi ni untuk merawat kulit, saya syorkan anda untuk menggunakan produk Qayla Secret. Qayla Secret adalah salah satu produk yang mesra wudhu’, mempunyai perlindungan SPF50 pada kulit muka dan menggunakan ramuan dari air zam-zam yang semestinya akan memberikan perlindungan pada kulit muka sekaligus merawat kulit muka kita.

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Calit sekali ja, berseri seri anda sepanjang hari dengan Qayla Secret ni tau.

Tak perlu risau, produk Qayla Secret ni sesuai digunakan oleh semua jenis kulit dan mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Apa Yang Ada Dalam Qayla Secret Ini ?

Antara produk yang terdapat dalam set Qayla Secret adalah :

  1. Sabun Muka Qayla Secret
  2. Qayla Secret Foundation
  3. Qayla Secret Night Cream
  4. Qayla Secret Treatment Serum

#1 KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN SABUN MUKA QAYLA SECRET

Sabun Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Kelebihan & fungsi sabun Qayla Secret :

  • Merawat jerawat,jerawat batu dan jeragat
  • Menghilangkan blackhead dan whitehead
  • Memudar dan menghapuskan parut jerawat dan cela
  • Memulihkan pori-pori terbuka
  • Mencerahkan bahagian muka dan badan
  • Meratakan tona kulit muka
  • Mengurangkan kedutan
  • Menganjalkan muka
  • Mengawal minyak berlebihan
  • Memberi kelembapan kulit
  • Membuang parut kecil seperti sel kulit mati
  • Membaiki lapisan kulit yang bermasalah

Bahan-bahan yang digunakan pada Sabun Muka Qayla Secret:

  • Air zam-zam
  • Madu kelulut asli
  • Kolagen
  • Minyak zaitun

#2 KENAPA ANDA PERLU MENGGUNAKAN QAYLA SECRET FOUNDATION?

Air Zam Zam Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

  • KEAJAIBAN AIR ZAM – ZAM

Air zam-zam di dalam Qayla Secret Foundation ini mampu menghasilkan aura positif pada wajah pemakai dan menaikkan seri wajah agar kelihatan lebih muda dari usia. Air zam-zam adalah penghulu segala air dan tidak pernah kering walaupun berjuta-juta manusia meminumnya. Ia bebas dari pencemaran kuman dan mampu utk membantu proses penyembuhan dan merawat kulit wajah yang rosak.

Ia turut mengandungi zat fluorida yg berkhasiat memusnahkan kuman-kuman yg terdapat dalam kandungan airnya. Beberapa molekul air yg dikaji, berbentuk tak teratur, kecuali molekul air zam-zam. Susunan molekul air zam-zam berstruktur sangat indah, teratur, cantik bak BERLIAN YG BERKILAUAN, dan memancarkan lebih dari 12 warna jika dibekukan.

  • BEBAS DARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA

Tips Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Foundation kami DIJAMIN TIDAK MENGANDUNGI sebarang bhn TERLARANG atau BAHAYA seperti merkuri, hidrokinon, asam retinoat, resorsinol dan alpha hydroxy acids dan apa jua bahan kimia yg berbahaya yg boleh merosakkan kulit serta memberi kesan buruk untuk jangka masa panjang.

Qayla Secret Superb Foundation dikilangkan di kilang BUMIPUTERA MUSLIM bertaraf GMP yg sgt menekankan dari segi aspek halal, bersih dan suci utk setiap produk yg dikeluarkannya. Oleh itu bahan-bahan yang dipilih dan digunakan utk penghasilannya adalah dari sumber teknologi hijau dan juga campuran air zam-zam. Jangan hanya cantik sementara…tapi derita dikemudian hari…Jadilah pengguna bijak..pilihan ditangan anda.

  • MENAHAN SINAR UV BERBAHAYA DGN SPF50

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Salah satu punca masalah jeragat, jerawat, kulit kusam dll masalah pada wajah ialah wajah yg sering terdedah pd sinar UV yang menyebabkan sel kulit mati selain masalah sunburn pada muka akibat cuaca panas yg melampau.

Dengan SPF50 yg ada dlm Qayla Secret ia adalah antara skala paling tinggi yg ada dalam pasaran ketika ini sebagai perlindungan terbaik utk kulit dari sinar UV yg sangat berbahaya tambahan pula ketika ini cuaca di Malaysia yang selalu mengalami musim panas yang melampau dengan bahang yg sangat tinggi.

  • MESRA SOLAT DAN TAHAN SEHINGGA 16 JAM

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat dengan cepat

Dihasilkan melalui sumber teknologi hijau dan ia memastikan foundation Qayla Secret ini mesra solat dan sgt mudah dicuci apabila berwuduk dan dgn strukturnya yg lembut memudahkan air utk meresap ke dalam wajah.

Pengguna tak perlu was-was utk bersolat dgn penggunaan foundation ini berbanding sesetengah alat makeup yg perlu dicuci dengan sebersihnya kerana susah utk ditanggalkan. Selain itu foundation ini juga mampu tahan sehingga 16 jam jika tidak dicuci.

  • TEKSTUR YANG SANGAT LEMBUT DAN TIDAK BERMINYAK & MELEKIT

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Dengan tekstur yang sangat lembut ia menjadikan foundation Qayla Secret sgt ringan apabila dipakai seolah-olah langsung tidak memakai alat makeup pada muka malah ia tidak berminyak tidak melekit dan tidak kesat menjadikannya sangat-sangat selesa ketika dipakai. Ramai jugak yg suka sbb bila berpeluh wajah semakin glowing. Saya pun suka! Nampak WOW gitu.

#3 KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN QAYLA SECRET FOUNDATION YANG ANDA PERLU TAHU

qayla secret foundation Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

  • Diformulasi dengan air zam-zam untuk menaikkan seri wajah
  • 5 fungsi dalam 1 produk –> 5 in 1 (Foundation,Cover,Treatment,Powder & Concealer)
  • Perlindungan SPF 50 untuk menghalang sinar UV berbahaya dan kanser kulit
  • Menutup & merawat kesan jerawat, jeragat & parut
  • Mesra solat,mudah dicuci dan meresap air
  • Menggebu dan menganjalkan kulit
  • Tekstur yang lembut dan sangat ringan bila dipakai
  • Tiada bahan kimia,tiada silikon dan selamat digunakan
  • Tidak berminyak dan tidak melekit
  • Menutup kulit kusam,tona tidak sekata & pori terbuka
  • Melembapkan tekstur kulit
  • Tahan sehingga 16 jam
  • Sesuai untuk pelbagai jenis kulit
  • Sangat jimat. Satu bekas Qayla Secret Superb Foundation boleh digunakan antara 4 hingga 6 bulan dengan harga yang sangat berpatutan.

#4 KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN QAYLA SECRET NIGHT CREAM

tips jeragat dan jerawat

Qayla Secret Night Cream mengandungi bahan-bahan berikut:

– Argan Oil
– Vitamin E
– Vitamin C
– Apple Stem cell
– Jojoba Oil

Bahan-bahan ini sangat membantu untuk :

– Membaikpulih kulit di samping melembabkannya.
– Merangsang penghasilan sel-sel baru
– Anti-penuaan & meremajakan kulit
– Meningkatkan penghasilan kolagen
– Mengurangkan garis-garis halus
– Membantu merawat masalah jerawat
– Membantu menghilangkan pigmentasi dan jeragat

#5 KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN QAYLA SECRET TREATMENT SERUM

Qayla Secret Treatment Serum

Qayla Secret Treatment Serum adalah serum berasaskan Aloe Vera, Stemcell, Minyak Zaitun dan vitamin E yang meresap jauh ke dalam lapisan kulit untuk membantu merawat masalah muka seperti berikut :

– Merawat masalah jerawat
– Menghilangkan pigmentasi dan jeragat
– Memudar dan menghapuskan parut jerawat dan cela
– Memulihkan pori-pori terbuka
– Merawat parut dan sel kulit mati
– Merawat kulit kusam
– Mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit muka (Anti-penuaan)

Testimoni Pengguna Qayla Secret Untuk Menghilangkan Jerawat & Jeragat

NAK KULIT CANTIK & SIHAT? JOM LIHAT TESTIMONI PENGGUNA QAYLA SECRET. JOM!

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

Untuk lebih banyak testimoni boleh terus ke link ekslusif ini  bit.ly/testimoniqayla

Dapatkan Qayla Secret Sekarang !

Menghilangkan Jeragat dan Jerawat

EXCITED TAK NAK CUBA QAYLA SECRET NI?

BERMINAT?

MACAM MANA NAK BELI?

Untuk menempah Qayla Secret :

Anda boleh terus Whatsapp

“beliQS” ke 010 – 4646 734

Maklumat Lanjut boleh terus ke http://qaylasecret.com/blog/ dan ke fanpages https://www.facebook.com/qaylasecret/. Kini usah risau lagi dengan masalah jerawat dan jeragat anda ya.